Over

Ruth Eppink
Vroeger wilde ik chirurg worden. Met hart en ziel. Maar dat is een beetje lastig als je geen bèta-meisje bent. Met taal bleek ik gelukkig wel goed uit de voeten te kunnen. Na een jaartje gesnuffeld te hebben aan Nederlandse Taal- en Letterkunde, besloot ik de lerarenopleiding te gaan doen. Die heb ik uiteindelijk afgerond in twee vakken: Nederlands en Duits. Voor de klas heb ik echter nooit gestaan, ik wilde het liefst gaan schrijven.

Ik ben als freelance regioredacteur bij De Gelderlander het vak ingerold. Niet lang daarna verlegde ik mijn schrijverskunsten naar de vakbladjournalistiek. Ruim 17 jaar werkte ik voor Ondernemers Pers Nederland als redacteur en eindredacteur voor de bladen Levensmiddelenkrant (foodretail) en Out.of.Home Shops (foodservice).

De stap om voor mezelf te beginnen was groot, maar achteraf zeg ik: dat had ik jaren eerder moeten doen! Verandering van spijs doet eten, dat gaat ook op voor mij. Zoveel nieuwe invalshoeken, andere doelgroepen en boeiende sectoren: ik leer iedere dag weer bij.